Kidman genoot van drinkgelag met Hemingway

Borizzz

Nicole Kidman had veel plezier in haar rol als Martha Gellhorn in de film Hemingway & Gellhorn. De oorlogsjournaliste was getrouwd met schrijver Ernest Hemingway, gespeeld door Clive Owen. "Hun relatie stond bol van de alcohol", vertelt Kidman aan Novum Nieuws. "Om daar te zitten met al die mannen en Hemingway onder de tafel te drinken was heerlijk."

De 45-jarige Australische, die donderdag werd genomineerd voor een Emmy Award voor haar rol in de tv-film, kon vroeger een stevig glaasje meedrinken. "Toen ik jong was, in de twintig, was ik daar echt toe in staat", vertelt ze. "Dat kunnen anderen bevestigen." Tegenwoordig houdt ze het netjes. "Nu? Vergeet het. Nu lig ik er zo af."

Hemingway & Gellhorn gaat over de relatie tussen de twee intellectuelen, die van 1940 tot 1945 getrouwd waren. "Ik hoop dat ik ook maar een tiende van haar avontuurlijke geest heb", zegt Kidman. "Ze werkte nog tot diep in de tachtig. Ze werd daar toen ook nog verkracht, maar ze bleef maar doorgaan." Gellhorn werd op 80-jarige leeftijd verkracht in Kenia.

In de tv-film wordt duidelijk dat Hemingway en Gellhorn zich seksueel sterk tot elkaar voelden aangetrokken. De journaliste schreef in 1972 dat ze eigenlijk niet van seks hield, maar daar gelooft Kidman niet veel van.

"Ik denk dat seks niet hoog op haar verlanglijstje stond," analyseert de Australische. "Maar uit haar relatie met Hemingway wordt duidelijk dat het wel degelijk haar interesse had", vindt de actrice. "Maar we zeggen allemaal dingen, omdat we onszelf willen overtuigen."

De actrice is in de film zowel in een jonge als een oudere versie van Gellhorn te zien, die terugblikt op haar leven. "Ik vond het lastig om de oudere versie te spelen, omdat het moeilijk is haar authentiek te maken. Ik wilde dat je in haar ogen kon zien dat ze zo veel heeft meegemaakt. Mensen die zulke oorlogssituaties hebben gezien, dat dringt diep binnen in de ziel."

Hemingway & Gellhorn is op 22 juli te zien bij HBO Nederland.


Kidman genoot van drinkgelag met Hemingway (Foto: Novum)