Heerenveen rekent op vertrek Assaidi

Olga Kroeders

Sc Heerenveen gaat ervan uit dat Oussama Assaidi deze zomer vertrekt bij de club. De aanvaller treuzelt in de onderhandelingen met Galatasaray, terwijl de clubs al akkoord zijn.

Twee weken geleden al bereikte Heerenveen met Galatasaray over een transfer van Assaidi. De club gaat er dan ook van uit dat de Marokkaanse aanvaller naar Turkije vertrekt. Assaidi zelf treuzelt echter in de onderhandelingen met zijn potentiële nieuwe werkgever.

"Ik acht de kans heel groot dat Oussama weggaat, normaliter naar Galatasaray", reageert voorzitter Johan Hansma tegenover Voetbal International. "Wij hebben al twee weken een akkoord met Galatasaray, dus aan ons ligt het niet. Volgens mij kan het voor zowel ons als Oussama een goede transfer worden, maar hij is aan zet."

Als Assaidi vertrekt, dan is er niets meer over van de droomvoorhoede Assaidi-Dost-Narsingh, van vorig seizoen. Marco van Basten vroeg na het vertrek van Narsingh al om een aanvallende versterking, Hansma stelt zijn trainer gerust. "We oriënteren ons zeker op aanvallende versterkingen."