Medewerkster juwelierszaak gewond bij overval

Redactie

Een medewerkster van juwelier 't Gouden Juweel in Den Haag is lichtgewond geraakt bij een overval. Drie mannen stormden om 13.15 uur de winkel binnen en bedreigden het personeel. De Oost-Europees uitziende mannen inden hun buit en vertrokken daarna vanaf het Hobbemaplein in de richting van de Haagse Markt.

Wat de drie mannen precies hebben gestolen is nog niet duidelijk, meldt de politie. Het drietal is vooralsnog spoorloos en de politie hoopt dat getuigen iets nuttigs kunnen vertellen.

Ook in Enschede werd woensdag een juwelier overvallen. Twee mannen bedreigden daar een medewerker van de winkel met een voorwerp dat leek op een vuurwapen. Zij konden daarna met een lading gestolen sieraden wegvluchten op een scooter. De scooter werd later aangetroffen, maar van het tweetal ontbreekt nog elk spoor.

In Amsterdam-Osdorp werd woensdag rond 14.30 uur ook een juwelier overvallen. Twee overvallers bedreigden met vuurwapens het personeel van de juwelier op de Tussen Meer, meldt de politie. De daders vluchtten net als bij de overval in Enschede weg op een scooter. De politie houdt momenteel een zoekactie naar het tweetal. Daarbij worden ook helikopters ingezet.