Lewis naast Streep en Roberts in duistere komedie

Borizzz

Juliette Lewis is in onderhandeling voor een hoofdrol in August: Osage County. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Meryl Streep en Julia Roberts hebben al getekend voor de zwartgallige komedie. Ook Chris Cooper is in onderhandeling voor een rol.

August: Osage County gaat over de Amerikaanse familie Weston die zich schaart rond een stervende, aan pillen verslaafde oude vrouw, gespeeld door Streep. De vrouw heeft geen enkele sociale rem meer, waardoor alle familieproblemen ondubbelzinnig worden benoemd.

Lewis zou de rol van de jongste dochter spelen, een vrouw die elke grip op de realiteit is verloren. Roberts speelt haar oudere zus, die al jaren een zeer gespannen relatie met haar moeder heeft. Over de rol van Cooper is nog niets bekend, hij speelt waarschijnlijk de aan drank verslaafde pater familias.

De film is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Tracy Letts uit 2007, dat werd bekroond met een Pullitzer Prize en een Tony Award. Letts neemt ook het filmscenario op zich. Haar stuk is duidelijk gebaseerd op het toneelstuk La Dame aux Camélias van Alexandre Dumas jr. Veel van de personages in de twee stukken zijn vergelijkbaar, met sterk op elkaar lijkende namen.

De film staat onder regie van John Wells, die eerder onder meer de tv-series ER en Shameless regisseerde en produceerde. George Clooney is coproducent van de film, die volgend jaar in de bioscoop moet verschijnen.


Lewis naast Streep en Roberts in duistere komedie (Foto: Novum)