'L. De Jong al medisch gekeurd bij BMG'

Wessenator

Luuk de Jong zou al medisch zijn gekeurd door Borussia Mönchengladbach. Volgens het regionale Rheinische Post, zal de FC Twente-spits maandag of dinsdag worden gepresenteerd.

De krant meldt dat De Jong zondagmiddag een medische keuring onderging in Mönchengladbach. De Duitse club dingt al weken naar de handtekening van de Nederlandse EK-ganger. Twente bleef vasthouden aan een, volgens BMG, veel te hoge vraagprijs. Daarin lijkt nu een oplossing te zijn gevonden.

Rheinische Post schrijft dat Twente en Borussia nader tot elkaar zijn gekomen en een akkoord hebben bereikt. De Enschedese club frustreerde De Jong behoorlijk, die eigenlijk had gehoopt zich niet eens meer bij Twente te hoeven melden voor de voorbereiding. Eerdere beloften werden geschonden en ineens mocht De Jong enkel weg voor meer twintig miljoen euro.

Inmiddels zouden beide clubs elkaar in een wat lager bedrag gevonden hebben. Daarmee krijgt De Jong waarschijnlijk zijn zin, want de oud-spits van De Graafschap en broer van Ajacied Siem de Jong wou alleen nog maar naar de subtopper uit de Bundesliga.

Met Gladbach zal De Jong het komende seizoen in de voorronde van de Champions League uitkomen. Iets wat voor FC Twente deze jaargang niet is weggelegd.