Deadpool krijgt eigen game

Pheno

Marvel heeft op de Comic-Con in San Diego een Deadpool-game aangekondigd. De officiele website is daarna online gegaan en de teasertrailer op YouTube gezet.

Deadpool wordt gemaakt door High Moon Studios, bekend van Transformers: War for Cybertron, Transformers: Dark of the Moon en de volgende maand uitkomende Transformers: Fall of Cybertron. De studio is daarnaast bezig met een Hit-Monkey-game.

Deadpool is een huurling met een nogal grote mond en staat bekend om ook het lezende publiek aan te spreken, de zogenaamde vierde muur wordt vaak genoeg doorbroken. Dat zal zo te zien in de game genoeg gebeuren. Net als de bekende mutant Wolverine heeft hij deelgenomen aan het Weapon X-programma. Deadpool heeft een ongekende kracht en lenigheid, geneest supersnel, is een uitstekende scherpschutter, en gebruikt naast zijn wapen ook zijn zwaarden om zijn vijanden de mond te snoeren. En dat gaat eigenlijk altijd gepaard met veel zwarte humor.

Deadpool komt volgend jaar uit, maar platformen zijn nog niet genoemd. Ondertussen moeten we het met de teaser van 'The Merc with a Mouth' doen. Waarom hij zo genoemd wordt? Bekijk de trailer en je weet genoeg.