Kamp Labyad: "Optie niet gelicht"

Olga Kroeders

Een nieuw hoofdstuk is toegevoegd aan de soap rond Zakaria Labyad. Waar het kamp van de PSV-aanvaller eerst nog sprak van en ongeldige optie, zegt het nu dat die nooit is gelicht.

Terwijl Labyad ondertussen al een vijfjarig contract bij Sporting tekende, gepresenteerd is, en in clubtenue op de officiële clubsite is verschenen, duurt de soap rondom het contract van de Marokkaan voort. Volgens PSV heeft de aanvaller een doorlopend contract omdat hij die nooit heeft opgezegd en zou er dus een transfersom moeten worden betaald door Sporting.

Sporting weigert vooralsnog te betalen voor Labyad en het talent heeft zijn advocaat naar Eindhoven gestuurd om met PSV te onderhandelen. Volgens de belangenbehartiger is Labyad transfervrij omdat PSV niet op tijd een aangetekende brief stuurde om de tweejarige optie in het contract van de technicus te lichten.

PSV beweert de optie in het contract wel degelijk gelicht te hebben en wijst bovendien op het feit dat Labyad zijn contract bij PSV niet opgezegd heeft, waardoor hij automatisch nog een contract voor minstens één jaar heeft. Het verwijzen naar de optie door het kamp van Labyad is hoogst opmerkelijk, omdat zij eerder nog meldden dat die optie niet rechtsgeldig was en er dus totaal niet toe deed.

Indien PSV, Sporting en Labyad niet tot een vergelijk komen, zal er een rechtszaak aan te pas moeten komen om de zaak op te lossen. Labyad liet eerder weten te hopen op een akkoord, omdat hij tot dat moment niet mag uitkomen voor Sporting Portugal. PSV laat hem echter hoe dan ook niet transfervrij vertrekken.