Sevilla wuift kritiek PSV weg

Peterselieman

Sevilla trekt zich weinig aan van de kritiek die PSV deze week op Spaanse clubs uitte. De club zou nog steeds niet de gehele transfersom voor Arouna Koné zou hebben betaald.

PSV zegt nog altijd op twee miljoen euro te wachten vanuit Sevilla. De voorzitter van Sevilla kan zich niet vinden in de lezing van PSV, dat al in 2007 Arouna Koné aan de club verkocht. De Eindhovenaren moeten volgens hem dan ook maar naar het internationaal sporttribunaal CAS om hun geld op te eisen. "Sevilla heeft een andere interpretatie van de contractvoorwaarden. Het sporttribunaal zal wel beslissen, zoals al eerder gebeurde. Bijvoorbeeld in het geval van Keita werden wij in het gelijk gesteld", aldus de preses in de Diario de Sevilla.

PSV houdt voet bij stuk en eist twee miljoen euro van de Spaanse subtopper. "Contractueel is destijds bepaald dat Sevilla te allen tijde dat bedrag moet betalen aan PSV, als de speler getransfereerd zou worden of als zijn contractperiode afgelopen zou zijn."

Koné is inmiddels doorverkocht aan Levante, waarvoor hij vorig seizoen op huurbasis al vijftien competitiegoals maakte. Voor PSV maakte hij tussen 2005 en 2007 21 treffers in 52 eredivisieduels. De Eindhovenaren hadden hem overgenomen van Roda JC.