[WRC] VW laat Polo in Italië debuteren

Peterselieman

Volkswagen zal de nieuwe Polo R in oktober laten debuteren in het World Rally Championship. Het Duitse merk heeft hierover een akkoord bereikt met autosportfederatie FIA. De bolide zal worden bestuurd door Sébastien Ogier.

Er waren geruchten dat Volkswagen de nieuwe Polo al in Duitsland zou willen laten debuteren, maar dat was volgens marketingbaas Stefan Moser onzin. In plaats daarvan zal er gereden worden op Sardinië. Volkswagen wilde daar met de Polo gaan rijden als zogenaamde Zero car. Deze auto rijdt voor de officiële wedstrijd uit om zo te kijken of er oneffenheden op het parkoers liggen en om het publiek te waarschuwen dat de wedstrijd begonnen is. Een dergelijke auto rijdt bijna op wedstrijdsnelheid.

De FIA heeft hiervoor geen toestemming gegeven, waardoor Volkswagen de Polo in lijkt te moeten zetten als testauto. De bolide zal niet in de uitslagen opgenomen gaan worden, omdat er geen officiële tijden worden opgenomen. Wel weet het Duitse merk zo waar het staat ten opzichte van de concurrenten.