Nog geen contract voor Nürburgring

Peterselieman

Het is nog onzeker of volgend seizoen de Nürburgring op de Formule 1-kalender te zien zal zijn. Het contract met het circuit liep eind vorig jaar af en is nog altijd niet vernieuwd. Dit jaar wordt er in Duitsland geracet op de Hockenheimring.

De oorzaak van het niet vernieuwen van het contract is dat grootaandeelhouder van de Nürburgring, de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, het pachtcontract heeft opgezegd met Nürburgring Automotive GmbH. De NAG zegt een niet ondertekend contract tot 2021 met Formule 1-baas Bernie Ecclestone in bezit te hebben. Het contract wordt door de deelstaat echter niet erkend. Ecclestone zou daarom met Rijnland-Palts om tafel moeten om te onderhandelen, maar de kans dat er dan een akkoord komt is klein omdat regeringspartij Die Grünen geen geld wil investeren in de verlieslijdende race.

Voor de autosportliefhebbers is het nu hopen dat Rijnland-Palts een nieuwe pachter vindt die de Formule 1 weer wil ontvangen. Minister Roger Lewentz van Binnenlandse Zaken, Sport en Infrastructuur zegt dat 2013 hierdoor onhaalbaar lijkt en dat 2015 weer de eerste mogelijkheid is.