Dunst vlucht met Mortensen voor Griekse politie

Roy (qwry)

Kirsten Dunst heeft getekend voor de vrouwelijke hoofdrol in de thriller The Two Faces of January. Ze speelt hierin de echtgenote van Viggo Mortensen die op de vlucht slaat voor de Griekse politie. Dat schrijft het Amerikaanse tv-blad Variety.

Mortensen speelt een Amerikaanse bedrieger die tijdens zijn verblijf in Griekenland een politieman ombrengt, wellicht per ongeluk. Zijn vrouw en een hun onbekende Amerikaanse leraar, gespeeld door Drive-acteur Oscar Isaac, helpen hem naar de Griekse eilanden en later naar Istanbul te vluchten.

De film is naar het scenario van Hossein Amini, die hiermee ook zijn regiedebuut maakt. Eerder schreef hij onder meer de scenario's van Drive, Shanghai en Snow White and the Huntsman. Volgend jaar komt 47 Ronin, ook van zijn hand, in de bioscoop met Keanu Reeves in de hoofdrol.

"Eerlijk, dit heeft niet zozeer te maken met regisseren op zich, maar met het regisseren van deze film", laat Amini weten. "Ik wil deze film al vijftien jaar maken, het is mijn enige echte obsessie."

The Two Faces of January verschijnt volgend jaar in de bioscoop.


Dunst vlucht met Mortensen voor Griekse politie (Foto: Novum)