Bondspreses vindt ontslag Maradona te vroeg

Olga Kroeders

Yousuf Al-Sarkal betreurt het ontslag van Diego Maradona als trainer van Al Wasl. Het hoofd van de voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten vindt dat de Argentijnse grootheid meer tijd had moeten krijgen. Maradona werd dinsdag iets meer dan een jaar na zijn aanstelling ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

Volgens Al-Sarkal was een jaar niet genoeg om Al Wasl van een middenmoter te laten transformeren in een topclub die strijdt om de prijzen. De teleurstellende prestaties kunnen volgens hem niet alleen aan het adres van Maradona toegeschreven worden, omdat het een 'gezamenlijke samenwerking tussen spelers, coach en management is'.

Maradona eindigde met de club uit de Verenigde Arabische Emiraten afgelopen seizoen slechts op de achtste plaats in de twaalf clubs tellende competitie. De positie van Maradona wankelde al sinds het complete bestuur van Al Wasl een maand geleden besloot op te stappen. De voormalig sterspeler verklaarde onlangs zelf zijn nog één jaar doorlopende contract gewoon uit te willen dienen.

Al Wasl was de eerste club die Maradona na zijn actieve spelerscarrière onder zijn hoede had. Daarvoor was hij bondscoach van Argentinië, waarmee op het WK van 2010 in Zuid-Afrika de kwartfinale werd bereikt.