Sonic X Megaman aangekondigd

Archie Comics heeft vandaag een twaalfdelige stripboekenserie aangekondigd. Het gaat om een crossover van Sonic en Megaman. Twee stukken concept art werden vandaag gepubliceerd in de USA Today, een Amerikaanse krant. De stripboeken moeten volgend jaar uitkomen.

Bijna twintig jaar geleden begon Archie Comics al met het publiceren van Sonic-stripboeken. Ian Flynn, de schrijver van de huidige stripboeken voor Megaman en Sonic, ziet nu zijn ultieme droom uitkomen: "Mijn eerste droom kwam uit toen ik de Sonic-verhalen mocht schrijven. Daarna leefde ik mijn andere droomleven toen ik mocht werken aan Megaman. Dit is geen verrassing als je ziet hoeveel dromen van mij zijn uitgekomen."

Flynn gaat het verhaal voor de stripboeken schrijven en Patrick Spaziante levert de covers. Spaziante is ook een oude bekende, hij ontwierp de covers voor, onder andere, de SONIC: GENESIS-strips.

De co-CEO van Archie Comics, Jon Goldwater, is lovend: "Dit is een historisch moment. Niet alleen voor Sonic en Megaman, maar ook voor Archie Comics. We hebben een lange geschiedenis met Sonic en de Megaman-reeks loopt erg goed. Deze personages samenbrengen was iets waar iedereen op hoopte toen we de licenties in handen kregen."

Sonic x MegamanSonic x Megaman