'ADO Den Haag denkt aan Lukoki'

Frank (franklop)

ADO Den Haag heeft Jody Lukoki op de korrel. Volgens Voetbal International hopen de Hagenaars de 19-jarige Ajacied komend seizoen te huren. ADO Den Haag heeft de selectie voor komend seizoen zo goed als rond. Trainer Maurice Steijn hoopt alleen nog een rechtsbuiten aan zijn selectie toe te voegen.

De Eredivisionist hoopt op 'afvallers' bij de Nederlandse topclubs, en heeft derhalve een oogje op Lukoki. "Verder hebben we ons huiswerk gedaan", aldus algemeen directeur Cees Driebergen. Lukoki maakte in het seizoen 2010/'11 zijn debuut voor Ajax. Vorig seizoen kwam hij tot zes competitiewedstrijden. Met de concurrentie van Derk Boerrigter, Miralem Sulejmani en Aras Özbiliz op de flanken, is de kans op speelminuten ook dit seizoen bijzonder klein.

"Alleen als er nog bepalende spelers vertrekken, zullen we ons roeren op de transfermarkt", vervolgt Van Driebergen. "Maar die aanwijzingen hebben we nog niet gekregen. Nee, ook niet voor Jens Toornstra."

ADO zag deze zomer met Lex Immers (Feyenoord) en Christian Kum (sc Heerenveen) twee dragende krachten vertrekken. Toornstra lijkt de volgende Hagenaar die voor een stap hogerop in aanmerking komt. De middenvelder heeft een contract tot 2013. De afgelopen maanden werd hij in verband gebracht met Swansea City en FC Utrecht.