Boullier: "Zege komt dit jaar wel"

Peterselieman

Lotus-teambaas Eric Boullier denkt dat zijn renstal dit seizoen nog wel een Formule 1-race zal gaan winnen. De Fransman baseert zijn uitspraken op de goede prestaties van het team dit seizoen. Er werden al verschillende podiumplaatsen behaald, maar een zege lag nog buiten bereik.

Boullier meldt tegenover Autosport dat het binnen zijn team nog niet begint te knagen dat de hoogste trede van het podium nog niet beklommen is. "Ik moet zeggen dat we helemaal niet gefrustreerd zijn. Het is pas de negende race van dit seizoen. We hebben nog elf Grands Prix voor de boeg, die overwinning komt nog wel. Elke race doen we mee om de prijzen, dus het komt echt nog wel."

Wel is er een punt van verbetering. "We hebben echt betere kwalificaties van onze beide auto's nodig. Misschien had Kimi Räikkönen zich in de top vier kunnen nestelen als we eerder de juiste banden hadden gemonteerd. Verder van voren starten biedt ons een grotere mogelijkheid om te winnen, dat is de sleutel. We zijn snel in de wedstrijd, we kunnen vertrouwen op goede strategieën, maar zonder betere kwalificaties blijft het lastig."