Maaskant verwachtingsvol over Van Dijk

Olga Kroeders

FC Groningen-trainer Robert Maaskant ziet veel potentie in centrumverdediger Virgil van Dijk. Het talent is herstellende van onder meer een blinde darmontsteking en bijna fit.

Van Dijk werd aan het einde van afgelopen seizoen opgenomen in het ziekenhuis met een accute blindedarmonsteking, niervergifitiging en een ontstoken buikvlies. Inmiddels is de jonge verdediger op de weg terug en lijkt hij de competitiestart te halen. Maaskant is nu al vol lof over hem.

"Ik kende hem vooraf niet, maar hij heeft alles in zich om een topspeler te worden", aldus de coach van de Groningers in De Telegraaf. "Als hij geen terugslag krijgt, is hij absoluut wedstrijdfit voor het eerste competitieduel met FC Twente. Naast een meer ervaren centrale verdediger zou hij nóg beter tot zijn recht komen. Naar zo'n speler zoeken we nog, maar dat is niet makkelijk."

Van Dijk is er naar eigen zeggen bijna en zit op 80 procent. "De komende twee oefenwedstrijden speel ik als enige speler twee keer negentig minuten. Vanaf nu doe ik alles volop mee. In de eerste trainingsweek deed ik nog wat voorzichtiger, maar nu niet meer. Ik ga de duels vol in."