Verbeek: "Iedereen heel houden"

Olga Kroeders

AZ versloeg de amateurs van VV Dirkshoorn/Regioteam dinsdag met 0-5. Trainer Gertjan Verbeek was teleurgesteld en laakte de instelling van de tegenstander.

"Deze tegenstander wilde alleen maar zo min mogelijk tegengoals krijgen", reageerde Verbeek na afloop van de wedstrijd tegen Voetbal International. "Jammer, want ik vind voetbal om de mensen te vermaken. Voor ons waren deze omstandigheden nuttig, want dit soort tegenstanders komen we in de competitie ook tegen."

De competitiestart komt langzaamaan dichterbij en Verbeek werkt met AZ dus toe naar het grote werk. "Het is nu zaak om iedereen heel te houden. Vandaar ook dat sommigen een halfuur speelden, anderen een helft en de rest een uur", aldus de trainer.

Viktor Elm kwam deze zomer transfervrij over van sc Heerenveen. Verbeek is tot nog toe tevreden over de broer van de Zweed Rasmus Elm die al enkele seizoenen bij AZ vertoeft. "Hij vind het heerlijk bij AZ. Dat zie je terug in zijn spel. Viktor hebben we niet voor de breedte gehaald. De aanvoerder van Heerenveen betekent voor AZ een directe versterking. We gaan ervan uit dat hij zich in de basis kan spelen als linkshalf."