Vertonghen nu definitief naar Spurs

donroyco

De overgang van Jan Vertonghen van Ajax naar Tottenham Hotspur is nu definitief. De Belgische verdediger levert de Amsterdamse club een transferbedrag van maximaal twaalf miljoen euro op, meldt Ajax op zijn website. Ook werden Vertonghen en Ajax het eens over het ontbinden van zijn contract.

Club en speler waren het aanvankelijk oneens over het percentage van het transferbedrag dat Vertonghen zou ontvangen van Ajax. De laatste hordes werden zondag echter genomen, en ook Ajax en Spurs kwamen eruit. De landskampioen ontvangt een vast bedrag voor de Belg en incasseert daarnaast enkele prestatiebonussen. De totale transfersom kan zo oplopen tot twaalf miljoen euro.

"Ik ben blij dat de soap rondom mijn transfer voorbij is", reageerde Vertonghen opgelucht. "Het is geweldig dat ik tijdens de voorbereiding al bij Tottenham kan starten. Voor mij was dat een belangrijk punt."

De 25-jarige Vertonghen werd dit en vorig jaar landskampioen met Ajax. Hij speelde 220 officiële wedstrijden voor de club waarin hij 28 goals maakte. De Belgische international maakte zijn debuut voor Ajax 1 in 2006. Hij was in zijn laatste seizoen bij Ajax aanvoerder.