Campbell: "Van Persie wil grote namen"

donroyco

Sol Campbell begrijpt de overwegingen van Robin van Persie om Arsenal te verlaten. Hij denkt dat de kans nihil is dat de Nederlander blijft. "Als je als speler aan het begin van het seizoen in de kleedkamer om je heen kijkt wil je grote spelers zien. Je wilt het gevoel hebben dat er wat staat te gebeuren bij de club. Dat mist Van Persie nu en daarom snap ik zijn keuze", vertelt de voormalig verdediger van The Gunners in The Mirror.

"Het kan echter veranderen als Arsenal de komende weken doorpakt en grote aankopen doet. Misschien ziet Van Persie zijn toekomst dan ook anders in. Toen hij bij de club kwam werd hij omringd door grote namen als Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Robert Pirès, Patrick Vieira, Ashley Cole, Tony Adams en ikzelf. Nu kijkt hij om zich heen en denk hij: 'Is dit alles?' Arsenal moet proberen zijn gedachten te veranderen."

Campbell heeft een mogelijke oplossing voor het behoud van de aanvaller. "Misschien verlengt Van Persie zijn contract wel als Arsenal voor honderd miljoen euro drie spelers van wereldklasse aantrekt."


Oud-Arsenal-speler Sol Campbell denkt dat Robin van Persie niet blijft bij de Londense club (Foto: Pro Shots)