Zola treedt in dienst bij Watford

donroyco

Gianfranco Zola, voormalig sterspeler bij Chelsea, is in dienst getreden bij Championship-club Watford. Watford ontsloeg onlangs Sean Dyche, waardoor de Italiaanse coach kon worden aangetrokken. Zola heeft twee jaar ervaren als coach in het betaalde voetbal van Engeland. Tussen 2008 en 2010 was hij redelijk succesvol bij West Ham United.

De voormalige aanvaller van AS Roma en Chelsea werd geprezen omdat hij de club uit Oost-Londen aantrekkelijk liet spelen en jeugdspelers goed liet integreren in de hoofdmacht. Alhoewel Zola erin was geslaagd om West Ham op het hoogste niveau te houden, besloot hij toch om afscheid te nemen van de Londense ploeg.

Gianluca Nani, technisch directeur van Watford, kondigt op de clubsite van Watford aan dat de club erg blij is met de komst van Zola. "Iedereen weet hoe Gianfranco Zola het voetbal graag ziet. Ik denk dat de supporters van Watford een boeiende en aanvallende stijl van zijn ploeg kunnen verwachten. Gianfranco is een uitstekende vertegenwoordiger voor dit doel."