R. Koeman verrast door aanstelling Van Gaal

André

Ronald Koeman vindt de aanstelling van Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal verrassend, maar heeft wel vertrouwen in de oefenmeester.

"Het is een verrassende keuze, want volgens diverse media was Van Gaal niet in beeld om Van Marwijk op te volgen. Hoewel hij in het verleden niet is geslaagd als bondscoach heb ik er toch vertouwen in. Van Gaal heeft ongetwijfeld geleerd van zijn eerste periode. Of hij de juiste man op de juiste plaats is moet de toekomst uitwijzen", zegt Koeman in gesprek met RTV Rijnmond.

Feyenoord boekte zaterdagmiddag een overwinning op SC Feyenoord. Voor de Rotterdammers was de wedstrijd de eerste van de oefencampagne. Koeman was vooral tevreden over het verloop in de eerste helft. "We speelden in de eerste helft beter dan in de tweede helft. Het tempo lag voor de rust hoger."

"Over de gehele wedstrijd hebben we wel veel mogelijkheden laten liggen, de echte scherpte ontbrak nog. Nieuweling Harmeet Singh deed het prima. Hij moet zich nog aanpassen, maar als je met twee uitstekende dieptepasses je ploeggenoten zo snel bediend, dan voeg je echt iets toe aan de ploeg."