Nederlands beachsoccer team voor het eerst naar WK

Boris (borisz)

Het Nederlands beachsoccer team heeft zich geplaatst voor het WK. De ploeg van bondscoach Niels Kokmeijer won in de kwartfinalepoule van Wit-Rusland met 5-4. Het is de eerste keer dat het team zich wist te kwalificeren voor een wereldkampioenschap.

Daryl Rawidjan bezorgde Nederland een minuut voor tijd de zege door koppend voor 5-4 zorgen, op een moment dat Wit-Rusland met een man minder op het veld stond. Roël Liefden kreeg onder het oog van de scheidsrechter een klap in het gezicht, waarna zijn tegenstander moest inrukken. Oranje profiteerde optimaal en verzekerde zich van plek twee in de poule.

Na de eerste periode stond Wit-Rusland met 0-2 voor. Roel Liefden en Pierre Tosch trokken de stand in deel twee gelijk. Vlak voor het einde van periode 2 kwam Wit-Rusland echter weer op voorsprong. Via Charlie van den Ouweland werd het 3-3. Het Nederlands team moest daarna weer tegentreffer wegwerken. Matthijs van Gessel deed dat vijf minuten voor tijd. In de laatste minuut scoorde Rawidjan de winnende treffer. 

Nederland mag door de zege naar het WK 2013 in Tahiti. Het is de eerste keer ooit dat het beachsoccert team zich kwalificeert voor de mondiale eindronde. Zondag speelt de ploeg nog een duel om de 3e/4e plek tijdens het kwalificatietoernooi in Moskou.