FOK!filmtips van de dag: The Killing

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Gisteren ook zo genoten van A Clockwork Orange? Dan hebben we goed nieuws voor je. De FOK!filmtip van de dag is vandaag alweer een klassieker van Stanley Kubrick. Om 23:25 uur is op Nederland 2 The Killing te zien. In de geweldige film noir uit 1956 draait het om Johnny Clay (Sterling Hayden) die na vijf jaar Alcatraz weer op vrije voeten komt. Terwijl hij achter de tralies zat heeft Clay een goed plan uitgedacht. Als hij dan toch als misdadiger de kost wil verdienen moet het in elk geval het risico van de straf waard zijn. Clay wil een lokale paardenracebaan beloven maar houdt geen rekening met een hebberige Sherry Peatty (Marie Windsor), haar vriendje en een klein hondje.


The Killing is één van de favoriete films van Tarantino en zijn Reservoir Dogs was voor een deel geinspireerd op deze film noir van Kubrick. De film werd in slechts 24 dagen opgenomen. Kirk Douglas was zo onder de indruk van deze film dat hij meteen aangaf Kubrick te willen voor de verfilming van Path Of Glory. Voor degenen die na vanavond nog meer Kubrick willen is er tot 9 september nog de expositie in het Eye filmmuseum.

Veel kijkplezier.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!