Feyenoorder Singh: "Wil de beste zijn"

Olga Kroeders

 De Noorse aankoop Harmeet Singh wil zich graag bewijzen bij Feyenoord. Hij is in elk geval al erg tevreden met zijn nieuwe club.

De 21-jarige Singh kwam over van het Noorse Valerenga en heeft zich al goed kunnen aanpassen in Rotterdam. "Ik ben een sociaal persoon en er lopen hier goede jongens rond. Ik heb het hier prima naar mijn zin. Dit is een jong team met goede spelers. Het niveau ligt hoog hier. Het ging wel goed, de training was niet zo anders dan ik bij mijn vorige club gewend was. Ook daar deden we veel met de bal", vertelt hij aan het AD.

De drievoudig international kwam afgelopen seizoen al kijken op de tribune en wat hij zag, beviel hem. "'Ik was onder de indruk van alles wat ik daar zag. De supporters waren geweldig en de manier van spelen stond me erg aan. Feyenoord is een club waar jonge spelers zich kunnen ontwikkelen. Dit is de goede stap voor mij. Rotterdam is bovendien een leuke stad, waar ik me meteen thuis voelde."

Hij is in elk geval gemotiveerd om zich direct in de basis te spelen. "Ik ben een speler met een winnaarsmentaliteit. Ik ben heel ambitieus. Ik wil de beste zijn. Dan moet je ook voetballen waar de beste spelers zijn. Feyenoord is de beste club in Nederland. Dit is een mooie kans voor me. Ik heb geduld, werk hard elke training en wil stukje bij beetje dichter bij het eerste elftal komen."