Het Jaar dat Ik Dertig Werd dichter bij verfilming

Borizzz

Het Mediafonds en het Nederlands Filmfonds medefinancieren de totstandkoming van het scenario van Het Jaar dat Ik Dertig Werd. Hiermee komt de verfilming van de debuutroman van Aaf Brandt Cortsius een stap dichterbij. Helena van der Meulen schrijft het scenario.

Het Jaar dat Ik Dertig Werd doet mee aan het ontwikkeltraject De Oversteek van het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds, VPRO, VARA en NTR, dat jonge regisseurs ondersteunt. Sacha Polak gaat de film regisseren. Ze werkte eerder met Van der Meulen samen aan het drama Hemel dat dit jaar uitkwam.

Van der Meulen schreef een treatment, een gedetailleerde versie van het script zonder dialogen. Dat werd deze week naast vijf andere projecten geselecteerd voor de doorontwikkeling naar een scenario. Eind december bekend welke filmproducties verder gefinancierd worden.

Het Jaar Dat Ik Dertig Werd uit 2007 is de debuutroman van Brandt Corstius en gaat over haar 29e levensjaar. Ze beschrijft onder meer haar verliefdheid op Meneertje Knipperlicht, een verwijzing naar Arnon Grunberg, die in New York woont en bindingsangst heeft.