Salma Hayek wil icoon maken van drugsdealer

Borizzz

Salma Hayek heeft een stevig personage gemaakt van de drugsbarones die ze speelt in de misdaadthriller Savages. "Ik wilde haar zo neerzetten dat je als haar verkleed kunt gaan met Halloween", zei de Mexicaanse actrice volgens het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter tijdens een persconferentie over de film.

De 45-jarige Hayek speelt in Savages de zeer modieuze crimineel Elena. Haar personage gaat achter twee wietdealers aan, die worden gespeeld door Taylor Kitsch en Aaron Johnson. Ze wil de kruimeldieven opnemen in haar criminele netwerk en ontvoert om haar zin te krijgen hun gezamenlijke vriendin, een rol van Blake Lively.

Regisseur Oliver Stone vroeg zich af waarom Hayek het noodzakelijk vond om iedere dag hetzelfde kapsel en dezelfde juwelen te dragen. "Ik probeerde hem uit te leggen dat deze vrouwen weten dat ze een icoon gaan worden en hun personage maken. Ze ontwerpen zichzelf", verklaarde Hayek. "Ze willen niet divers zijn, maar onthouden worden."

Stone is een fervent blower en groot voorstander van het legaliseren van wiet. Ook Hayek vindt de angst van de Amerikaanse overheid voor wiet niet helemaal consequent. "Sommige medicijnen die nu op de markt worden verkocht, zijn echt gevaarlijk", relativeert ze. "De legale drugs die dokters kunnen voorschrijven, kunnen je langzaam doden."

Naast Hayek spelen ook John Travolta en Benicio del Toro rollen in Savages. De misdaadthriller draait vanaf 27 september in de Nederlandse bioscopen.


Salma Hayek wil icoon maken van drugsdealer (Foto: Novum)