Vormer wil stempel drukken op Feyenoord

Frank (franklop)

Ruud Vormer kan niet wachten om zijn stempel te drukken op zijn nieuwe club Feyenoord. De middenvelder, overgekomen van Roda JC, is niet bang om Karim El Ahmadi te doen vergeten. Feyenoord verkocht El Ahmadi deze week aan het Engelse Aston Villa, maar had met Vormer zijn opvolger al in huis.

Dat weet de middenvelder, maar druk om hem te doen vergeten in De Kuip, voelt hij niet. "Volgens mij heeft Feyenoord mij gehaald in de veronderstelling dat El Ahmadi zou vertrekken", zei Vormer in Voetbal International. Het vertrek van El Ahmadi zal voor Vormers kansen positief zijn. "Sportief is het jammer, want ik denk dat Karim en ik heel goed zouden hebben samengespeeld, maar tegelijkertijd ben ik niet bang de opengevallen plek in te vullen."

Vormer beseft dat het niet gemakkelijk is El Ahmadi te vervangen, maar kan niet wachten te beginnen. "Ik sta te popelen om mijn stempel te drukken op het spel van Feyenoord. Ik besef dat Karim een topseizoen heeft gedraaid. Je mag ons niet met elkaar vergelijken. Hij is de loper, ik ben de passer." De middenvelder denkt dat hij het niveau aankan. "Ik moet dat wél bewijzen. Als we erin slagen een team te zijn, zoals Feyenoord vorig seizoen was, kunnen we gewoon weer verrassen. Het kan niet anders, of ik word er beter van", besloot Vormer.