Vriendin Ben Saunders scoort weer musicalrol

Redactie

Keet! heeft weer een musicalrol te pakken. De blondine, die werd geboren als Yvonne Coldeweijer, is vanaf begin september als Glinda te zien in Wicked. Ze neemt de hoofdrol over van Chantal Janzen, die zich gaat voorbereiden op haar volgende project. Dat bevestigt producent Stage Entertainment.

"Van alle musicals die ik ooit gezien heb, is Wicked voor mij de mooiste tot nu toe", jubelt Coldeweijer. "De rol van Glinda is mij op het lijf geschreven, dus ik kijk erg uit naar mijn musicaldebuut."

Coldeweijer, de vriendin van zanger Ben Saunders, was al in verschillende musicals van de Efteling te zien. Sinds 2010 is Keet! het gezicht van Telekids. De titelsong van het kinderprogramma, Big Splash, was haar eerste single.

Keet! heeft de eerste repetities inmiddels achter de rug. "Ik ben al vier weken aan het repeteren en het is echt heftig, maar het levert zo veel op en het is echt heel leuk", zei ze dinsdagavond in RTL Boulevard. "Ben is heel trots en hij helpt me ook. Hij weet hoe hard ik hiervoor heb gewerkt. We gaan nog wel even weg. Dat moet ook wel, want het wordt een hele drukke tijd."

Chantal Janzen, die vanaf november te zien was als Glinda, zwaait op 29 juli af. Ze gaat zich voorbereiden op de Hazes-musical Hij Gelooft in Mij, die vanaf november te zien is. De rol van Glinda wordt na Janzens vertrek gedeeld door Keet! en Céline Purcell, die al alternate is.