Microsoft claimt domeinnaam Xbox 8

Mday

Microsoft heeft onlangs verschillende domeinnamen geregistreerd die te maken hebben met Xbox, waaronder Xbox8.us. Het megabedrijf heeft middels een rechtsgang de namen van de Chinese Cheng Juan overgenomen. De kans is groot dat het om een bescherming van het intellectueel eigendom gaat, maar dat weerhoudt fans er niet van om over de mogelijke nieuwe naam voor de next-gen console van Microsoft te speculeren.

Het gaat hier specifiek om de domeinen XboxPhone.com, XboxTablet.com, XboxLiveTV.com, XboxCompanion.com, Xbox8.us en Xbox8.org. Verder aast Microsoft nog op de domeinnamen Xboxliverewards.com, Xboxsports.com, Xboxsmartglass.com and Xboxmusic.com. Opvallend genoeg zijn er nog geen klachten of claims binnengekomen voor Xbox8.com, die eveneens in bezit is van een Chinees.

Er zijn al een aantal mogelijke namen genoemd voor de nieuwe console van Microsoft. Onder andere Xbox 720, Xbox Loop en Project 10 zijn voorbij gekomen. Xbox Infinity zou nu wel een stuk aannemelijker lijken, omdat het symbool van oneindigheid een 8 op zijn kant is. We zullen zien.