ANWB waarschuwt voor Europese vakantiedrukte

Redactie

De ANWB verwacht dat het vanwege vertrekkend vakantieverkeer vanaf komend weekeinde flink drukker gaat worden op de Europese wegen. Behalve de schoolvakantie voor regio Midden-Nederland begint komende weekeinde ook de bouwvak in België en gaat een deel van Duitsland op vakantie, meldt de toeristenbond dinsdag.

Op de wegen richting het zuiden moet daarom rekening gehouden worden met files. In België worden die vooral verwacht richting de kust en de Ardennen. Daarnaast kunnen werkzaamheden aan de E19 tussen Antwerpen en Breda voor extra vertraging zorgen. Ook in Duitsland kan werk aan de weg het verkeer vertragen. De ANWB verwacht ook drukte in delen van Italië, Zwitserland en Oostenrijk.

Op de Nederlandse wegen zorgen evenementen en wegwerkzaamheden dit weekeinde mogelijk voor vertraging. Rond Rotterdam moet rekening worden gehouden met extra drukte door het North Sea Jazz Festival en ook de Marinedagen in Den Helder, Bospop in Weert en Sensation in de Amsterdam Arena leveren naar verwachting verkeersdrukte op.

Op de A2 wordt dit weekeinde gewerkt bij Zaltbommel en bij Nijmegen is vertraging voorspeld door de werkzaamheden op de A326 bij Wijchen en op de A50 tussen knooppunten Ewijk en Valburg.