Slot mist seizoensstart

Olga Kroeders

Arne Slot mist de seizoensstart van PEC Zwolle. De aanvoerder van de promovendus betaalt de tol voor het feit dat hij afgelopen seizoen doorspeelde met een knieblessure.

Dat doorspelen was voor Slot een bewuste keuze, aangezien zijn club nog volop in de race zat voor het kampioenschap in de Jupiler League. Daar wilde de captain geen minuut van missen en dus liet hij zich pas deze zomer opereren aan een kniepees.

Omdat Slot voorlopig nog aan het revalideren is, mist hij op 11 augustus de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Roda JC. Dat vindt hij uiteraard vervelend. "Het is jammer dat ik de start van de competitie mis, maar ik heb vorig seizoen een bewuste keuze gemaakt. Ik wilde het succes van Zwolle meemaken, al was dat medisch gezien misschien niet zo verstandig", legt Slot uit aan De Telegraaf.

"Ik kan niet aangeven hoe lang het herstel gaat duren", zegt Slot. De middenvelder verheugt zich nu al op de uitwedstrijd tegen NAC Breda op 2 februari van het nieuwe jaar. "Ik heb daar een mooie tijd gehad", aldus Slot over vijf seizoenen Breda.