EA gaat binnenkort '100% digitaal'

Ronsonagga

President van Electronic Arts Frank Gibeau meldt dat het bedrijf in de 'nabije toekomst 100% digitaal gaat' en er dus geen fysieke games meer in de winkels zullen liggen. 

"We hebben duidelijke plannen over de toekomst en daar zijn we blij mee", liet Gibeau aan GameSpot weten. "Fysieke verkoop is voor ons een goede manier om de games aan de klant te brengen. We hebben goede relaties met onze winkelpartners. Maar aan de andere kant is de relatie die je met de gamer hebt tevens de ultieme, dus daar gaan we voor." 

"Als de gamer het spel via een digitale manier binnen wil slepen, dan willen wij dat aanbieden. Op deze manier kan onze manier van zaken doen ook alle kanten opgaan. Het zorgt ervoor dat we bijvoorbeeld meer kunnen aanbieden. Bovendien kunnen we games veel persoonlijker maken", voegt Gibeau toe. 

Toch denkt de president van EA dat het uiteindelijk aan de gamers zelf ligt als het gaat om hoe games in de toekomst worden verkocht. Gibeau: "Als gamers toch liever een fysieke kopie willen, dan kunnen zij deze nog steeds in de winkel kopen. Pas als er een duidelijke voorkeur is voor digitale verkoop, dan gaan wij daarop over." 

"Voor ons is de digitale verkoop momenteel het snelst groeiende segment. Steeds meer games worden online verkocht en ook onze services worden meer online aangevraagd. Op een moment in de toekomst, zullen wij 100% digitaal zijn, geen twijfel mogelijk. Dat is niet te negeren."

Volgens een recent onderzoek kopen een op de drie gamers hun spellen liever online dan in de winkel.