Ambtenaar opgepakt voor corruptie en oplichting

Redactie

Een ambtenaar van de gemeente Leerdam is woensdag aangehouden op verdenking van corruptie en oplichting. De 51-jarige man zou bedrijven privéklussen hebben laten uitvoeren waarvoor de rekening naar de gemeente ging. Ook wordt hij ervan verdacht op kosten van de gemeente goederen te hebben besteld, meldt de politie maandag.

De man zou jarenlang zijn gang hebben kunnen gaan. De gemeente ging voor tienduizenden euro's het schip in. De man was op een afdeling verantwoordelijk voor het inschakelen van externe bedrijven en het toezicht op die bedrijven. Ook was hij verantwoordelijk voor bestellingen.

De ambtenaar is al een aantal maanden geleden op non-actief gezet. De zaak kwam aan het rollen nadat bij de gemeente een anonieme brief was binnengekomen. Na een intern onderzoek deed de gemeente aangifte van de zaak. Dat leidde uiteindelijk tot de arrestatie van de man.

Gemeenteraadsleden en medewerkers van de gemeente zijn maandag ingelicht over de kwestie. De rechter-commissaris besloot maandag dat de man in ieder geval nog veertien dagen mag worden vastgehouden.