Cee Lo Green speelt hiphopper naast Keira Knightley

Borizzz

Cee Lo Green gaat de rol van zeer succesvolle hiphopper Troublegum spelen in Can a Song Save Your Life? Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. In het romantische muziekdrama speelt Mark Ruffalo een aan lager wal geraakte muziekproducent die nog een laatste poging waagt met een nieuw talent, een rol van Keira Knightley.

De opnames zijn deze week van start gegaan in New York onder leiding van de Ierse filmmaker John Carney, vooral bekend van de musical Once. Hij laat zich bijstaan door Gregg Alexander, voormalig frontman van de New Radicals, die de filmmuziek componeert.

Ook Hailee Steinfeld en Catherine Keener zijn in de film te zien, evenals Adam Levine. Green en Levine zijn overigens geen vreemden: ze zitten bij elkaar in de jury van de Amerikaanse versie van The Voice.

Green brak internationaal door als leadzanger van het soulduo Gnarls Barkley, dat hij samen met dj Danger Mouse oprichtte. Hij was als acteur tot nu toe vooral te zien in tv-series en hij sprak de stem in van Murray the Mummy in de animatiefilm Hotel Transylvania.

De zanger maakt zijn speelfilmdebuut met Sparkle, dat volgende maand in de Verenigde Staten uitkomt. Can a Song Save Your Life? verschijnt volgend jaar in de bioscopen.


Cee Lo Green speelt hiphopper naast Keira Knightley (Foto: Novum)