Battlefield 3 groot succes voor EA

Stefan Walthie (StefanW)

Van de shooter Battlefield 3 zijn wereldwijd meer dan vijftien miljoen exemplaren verkocht. Dat laat een woordvoerder van uitgever Electronic Arts weten in een interview met de website GamesIndustry.biz. Het vorig jaar uitgebrachte schietspel is hiermee met een ruime voorsprong goed voor de tweede plek in de markt, na Call of Duty: Modern Warfare 3.

Met Battlefield 3 opende EA vorig jaar de aanval op de extreem succesvolle shooter van uitgever Activision. "We hebben ons marktaandeel ten kosten van hun marktaandeel laten groeien. We wisten dat het meerdere jaren gaat kosten om een gigantische gorilla als Call of Duty te verslaan", aldus de woordvoerder.

Het verhaal van Battlefield 3 neemt de speler mee naar de oorlog in Irak. In een realistische setting krijgen gamers de kans om als onderdeel van het Amerikaanse leger tegen terroristen te vechten. Net als Call of Duty: Modern Warfare 3 is de online multiplayer modus, waarin spelers het tegen elkaar kunnen opnemen, een populair aspect van de game.