Postbus 51 heet voortaan Rijksoverheid

TARAraboemdijee

Postbus 51 heet voortaan Rijksoverheid. De informatiedienst voor mensen die vragen hebben aan de rijksoverheid is vanaf nu bereikbaar op telefoonnummer 1400. Het besluit daartoe werd in december genomen en is maandag ingegaan.

De naam- en nummerwijziging moet duidelijker maken dat het om een overheidsorganisatie gaat. Aan de informatievoorziening van Postbus 51 verandert volgens het ministerie van Algemene Zaken verder niets. Via het nieuwe nummer kunnen nog steeds vragen worden gesteld en ook worden voorlichtingscampagnes via onder meer radio en televisie gevoerd.

De naam Postbus 51 aan het eind van de spotjes wordt vervangen door Rijksoverheid. De bekende jingle die met de spotjes gepaard gaat blijft echter.

Het nieuwe telefoonnummer sluit aan bij de zogenoemde 14-reeks voor overheden en andere diensten van bijzonder maatschappelijk belang. Meer dan honderd gemeenten, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, maken al gebruik van een telefoonnummer dat begint met een 14, gevolgd door het netnummer.