Vijf gewonden en ravage na botsing N35

Redactie

Vijf mensen zijn zondag gewond geraakt bij een ongeval op de N35 bij de grensovergang met Duitsland. Onder de gewonden zijn twee kinderen. Twee volwassenen raakten zwaargewond. De Twentse politie stelt dat het na de botsing een ravage was op de weg. Bij de botsing doorboorde een Duitse auto een caravan.

Het ongeval vond omstreeks 18.00 uur plaats. Een 38-jarige Duitse automobilist die richting Duitsland reed kwam om onduidelijke reden op de verkeerde weghelft terecht. Daar reed een 84-jarige man uit Hengelo met zijn auto met caravan, richting Enschede.

Een aanrijding kon volgens de politie niet meer worden voorkomen. Nadat de Duitse auto de caravan had doorboord, schoot de wagen door en knalde tegen de auto van een 28-jarige automobilist uit Purmerend die achter de auto met de caravan reed.

De 28-jarige man uit Purmerend en de Duitse automobilist raakten zwaargewond en zijn naar een ziekenhuis gebracht. Een 37-jarige vrouw en de twee kinderen van 5 en 8 jaar raakten lichtgewond en zijn ter controle naar een ziekenhuis gebracht.

Vanwege de botsing was de N35 ruim drie uur afgesloten voor al het verkeer.