F1-teams krijgen meer tijd van FIA

Peterselieman

De Formule 1-teams hebben van autosportfederatie FIA meer tijd gekregen om met voorstellen te komen om kosten te besparen. De deadline voor het seizoen 2013 verliep gisteren, maar de FIA zegt dat er nu tot 24 juli de tijd is om maatregelen er door te krijgen.

In de Formule 1 heerst momenteel onenigheid over de te volgen weg, met name op het gebied van de Resource Restriction Agreement. De Red Bull-teams Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso staan hier lijnrecht tegenover de rest die wel kosten willen besparen. Mochten er op dit gebied voorstellen komen die door een meerderheid gesteund worden dan kunnen deze nog in de reglementen voor 2013 opgenomen worden.

De teams zijn het nog niet eens over de te volgen weg, omdat in 2014 een compleet nieuw technisch regelement ingaat. Dat jaar wordt onder meer een 1,6 liter V6 Turbomotor geïntroduceerd en komen er nieuwe regels voor het chassis. De teams zijn bang dat ze voor dat seizoen op te hoge kosten worden gejaagd. Daarom wil onder meer Lotus meer tijd om de juiste maatregelen te kunnen nemen die ook op de lange termijn kosten besparen. De FIA zou volgens Autosport de teams nog meer tijd kunnen geven en de uiterste deadline mogelijk op 30 september kunnen zetten, de datum waarvoor de renstallen zich voor het seizoen 2013 ingeschreven moeten hebben.