Meppelink/Van Gestel plaatst zich voor OS

TheArt

Beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Sophie van Gestel hebben hun laatste kans gegrepen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. De Nederlandse dames versloegen op het laatste OKT in Moskou Italië in een alles of niets duel.

Nederland, bestaande uit Meppelink/Van Gestel en Rimke Braakman/Michelle Stiekema, plaatsten zich na vier zeges in de poule voor de kruisfinale. Daarin wachtte Italië, dat groepswinnaar was geworden in de andere poule. De winnaar van de halve finale zou één van de laatste twee beschikbare tickets voor de Spelen bemachtigen.

Meppelink en Van Gestel begonnen uitstekend met 2-1 winst tegen Gioria/Momoli, waarna Braakman en Stiekema het karwei afmaakten met een 2-0 zege tegen Giombini/Orsi Toth. Meppelink en Van Gestel krijgen het olympische ticket, omdat zij hebben voldaan aan de eisen van NOC*NSF.

Met de plaatsing van het damesteam komen drie Nederlandse beachvolleybalduo's in actie in Londen. Naast Meppelink en Van Gestel doen Sanne Keizer en Marleen van Iersel mee in het damestoernooi, terwijl Richard Schuil en Reinder Nummerdor Nederland vertegenwoordigen bij de mannen. Het tweede mannenteam, Emiel Boersma/Daan Spijkers, wist zich deze week niet te kwalificeren voor de Spelen.