[WBD] Federer wankelt tegen Benneteau

Peterselieman

Na de uitschakeling van Rafael Nadal is Wimbledon een eliminatie van een andere titelfavoriet bespaard gebleven. Roger Federer wankelde vrijdag in de derde ronde tegen de Fransman Julien Benneteau, maar werkte uiteindelijk een achterstand van 2-0 in sets weg. De zesvoudig winnaar zegevierde uiteindelijk met de setstanden: 4-6, 6-7 (3), 6-2, 7-6 (6) en 6-1.

Benneteau leek lange tijd op weg naar de grootste stunt uit zijn carrière. De nummer 32 van de wereld pakte op sensationele wijze een 2-0 voorsprong in sets. Het enige breekpunt van de eerste set pakte hij met beide handen aan. Het tweede bedrijf trok Benneteau met 7-3 in de tiebreak naar zich toe.

Vroeg in de derde set viel Benneteau en hoewel hij daar op het oog niet veel schade aan overhield, betekende het wel het keerpunt in de wedstrijd. Federer pakte binnen een mum van tijd met 6-2 de derde set. In de vierde acte was het razend spannend. De set verliep op service, waarna een tiebreak de beslissing moest maken. De routine van Federer gaf daarin de doorslag.

Het verlies van de vierde set kwam Benneteau in de beslissende acte niet meer te boven. Federer brak tweemaal en serveerde uiteindelijk met een lovegame de wedstrijd uit. Daardoor blijft de publiekslieveling nog altijd in de race om weer nummer een van de wereld te worden. Bij toernooiwinst neemt Federer het stokje over van Novak Djokovic.