Marquinho definitief speler AS Roma

Wessenator

De Braziliaanse middenvelder Marquinho gaat definitief voor AS Roma spelen. De vleugelspeler van Fluminense maakte indruk tijdens een verhuurperiode in Rome.

In de afgelopen winterse transferperiode voegde Roma de 25-jarige linkermiddenvelder op huurbasis toe aan de selectie en beleefde veel plezier van hem. Marquinho kwam tot vijftien optredens in de hoofdmacht, waarin hij drie keer scoorde en één assist gaf. Bovendien is hij met zijn veelzijdigheid - hij kan op de gehele linkerkant uit de voeten - een welkome aanvulling aan de selectie van Zdenek Zeman.

Marquinho was in Brazilië al jarenlang één van de betere spelers. Hij begon zijn carrière in 2006 bij topclub Palmeiras, waarna hij het shirt van Botafogo, Figueirense en Fluminense droeg. Bij die laatste club viel hij de scouts van AS Roma op, die hem eerst een aantal maanden van dichtbij wilden bekijken alvorens hem aan te trekken.

AS Roma zou in totaal 3,5 miljoen euro betalen voor Marquinho. Roma zou in Brazilië ook nog willen shoppen voor de centrale verdedigers Leandro Castan van Corinthians, Dedé van Vasco da Gama en Bruno Uvini van São Paulo.