Marvel's The Human Fly op het witte doek

dekatophetspek

2012 lijkt een goed jaar voor superhelden te worden. Steven Goldmann en Alan Brewer hebben namelijk de rechten aangekocht om Marvel's the Human Fly te gaan verfilmen. Dat schrijft de filmsite Deadline. Het scenario voor de film zal worden geschreven door Tony Babinski, die eerder naam maakte met zijn werk voor Cirque Du Soleil.

The Human Fly, die ook wel de 'wildste superheld ooit!' werd genoemd, was gebaseerd op het levensverhaal van de Canadese stuntman Rick Rojactt. Na een ernstig autoongeluk moest hij meerdere operaties ondergaan, waarbij een groot gedeelte van zijn skelet werd vervangen door een stalen constructie. Onder het pseudoniem the Human Fly doet hij benefietoptredens voor hulpbehoevende kinderen, waarbij hij levensgevaarlijke stunts uithaalt. Door zijn activiteiten komt hij ook regelmatig in aanraking met criminelen die uit zijn op de opbrengsten van deze optredens.

Van de stripboekenreeks van the Human Fly verschenen tussen 1977 en 1979 19 nummers waarin hij zowel Spider-Man als Daredevil tegenkomt. De film van the Human Fly zal hoogstwaarschijnlijk worden geregisseerd door Steven Goldmann.