[1/2 finale] Vooruitblik: Duitsland - Italië

Sjors (Sj0rSz)

Vanavond staat de tweede halve finale van het EK voetbal op het programma. Spanje won gisteren na strafschoppen van Portugal en treft zondag in de finale in Kiev de winnaar van vanavond; Duitsland of Italië. Hieronder volgt een vooruitblik.

Duitsland is de torenhoge favoriet voor het behalen van de Europese titel, maar de resultaten uit het verleden zouden de Duitsers iets minder hoopvol moeten stemmen. Die Mannschaft wist namelijk maar zeven keer van de Italiaanse formatie te winnen. Bovendien dateert de laatste zege alweer van 1995, aangezien de laatste zeven duels tijdens een groot toernooi niet werden gewonnen.

De vraag blijft welke spits vanavond in de basis zal starten. Is het Mario Gomez, die tijdens dit EK voetbal al een aantal keer scoorde, of krijgt Miroslav Klose een basisplaats? Daarnaast is Bastian Schweinsteiger weer volledig hersteld van een blessure aan zijn enkel en kan dus in actie komen.

Italië kreeg in zijn afgelopen vier wedstrijden slechts twee goals om de oren. Bovendien lijkt bondscoach Cesare Prandelli vlak voor de belangrijke wedstrijd met Duitsland over een volledig fitte selectie te beschikken. Ignazio Abate, Giorgio Chiellini, Daniele de Rossi en Thiago Motta keren allen terug van een blessure. Christiano Maggio is de enige die niet in actie komt, vanwege een schorsing.



Vermoedelijke opstellingen:

Duitsland:
Neuer, Boateng, Badstuber, Hummels, Lahm, Schweinsteiger, Khedira, Reus, Özil, Podolski, Gomez
 
Italië:
Buffon, Abate, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Marchisio, Pirlo, De Rossi, Montolivo, Balotelli, Cassano