Jonker als assistent-trainer naar VfL Wolfsburg

Boris (borisz)

Andries Jonker gaat de technische staf van VfL Wolfsburg versterken. De Amsterdammer wordt assistent van Felix Magath. Vorig seizoen gaf de 49-jarige trainer nog leiding aan het tweede elftal van Bayern München. 

Jonker moest wijken voor clubicoon Mehmet Scholl die komend seizoen het tweede elftal zal gaan leiden. Het aanbod om het hoogste jeugdelftal van Bayern München onder zijn hoede te nemen wees de vroegere coach van FC Volendam, MVV en Willem II af. De voorbije periode werd hij ook genoemd als kandidaat voor het hoofdtrainerschap van Hertha BSC.

In 2009 werd Jonker aangesteld als rechterhand van Louis van Gaal. In het seizoen 2010/2011 na het ontslag van Van Gaal werd de Amsterdammer aangesteld als interim-coach en loodste de hoofdmacht naar de voorronde van de Champions League.

De komst van een nieuwe co-trainer in Wolfsburg was gewenst. Bij Magaths terugkeer in maart 2011 bleef diens vaste assistent Seppo Eichkorn werkzaam voor Schalke 04. En Pierre Littbarski werkt intussen alleen nog als scout voor Die Wölfe. De kampioen van Duitsland in het seizoen 2008/2009 heeft al eerder twee nieuwe spelers vastgelegd. Bas Dost kwam over van sc Heerenveen en de Kroatische aanvaller Ivica Olic werd transfervrij overgenomen van Bayern München.