Ferrari heeft nog veel werk aan de winkel

Peterselieman

Het Formule 1-team Ferrari won afgelopen zondag met Ferrari de Grand Prix van Europa in Valencia. De Italiaanse renstal weet echter ook na dit weekend dat er veel werk aan de winkel is omdat Red Bull heeft laten zien over de snelste auto van het veld te beschikken.

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali is na de overwinning realistisch. "Red Bull Racing was zonder twijfel het snelst afgelopen weekend. In de wedstrijd waren zij in staat om continu een strak tempo te hanteren, ze waren heel sterk. We weten dat ons doel, het kampioenschap, pas in november beslist wordt, maar we weten ook dat Red Bull Racing de zaakjes heel goed voor elkaar had in Valencia. De betrouwbaarheid liet nog te wensen over, maar qua performance waren wij niet van hetzelfde niveau. We leiden wel het kampioenschap en dat is handig voor de motivatie voor de mensen in Maranello."

Eén punt waar Ferrari zich op moet richten is de kwalificatie. In Valencia grepen de scharlakenrode bolide met een elfde en dertiende tijd naast Q3. "In de kwalificaties moeten we top zijn en we zijn eerlijk genoeg om toe te geven dat we dat momenteel niet zijn. De auto is in elk geval anders dan de wagen waarmee we begonnen, we zijn de juiste richting in geslagen. Daar ben ik trots op, maar we houden beide benen op de grond en focussen ons op verdere progressie."