[WBD] Rus naar tweede ronde

TheArt

Arantxa Rus is voor het eerst in haar carrière doorgedrongen tot de tweede ronde van Wimbledon. De eerste Nederlandse die in actie kwam op het Londense gras dit jaar versloeg in de openingsronde haar leeftijdsgenote Misaki Doi uit Japan met 7-5 en 6-3.

Doi bereikte vorig jaar nog de derde ronde op Wimbledon en had ook tegen Rus dit jaar de beste start. De nummer 102 van de wereld kwam op een break voorsprong, maar Rus knokte zich goed terug. De Monsterse maakte die break goed, deed dat twee games later nog eens en brak nog een keer om de set winnend af te sluiten.

In de tweede set kwam Rus opnieuw een break achter, maar die achterstand maakte ze al snel ongedaan. Daarna nam de Nederlandse het heft in handen en zag ze haar Japanse opponente steeds meer fouten maken, waardoor ze de wedstrijd naar zich toe trok.

De Australische Samantha Stosur wordt de tegenstandster van Rus in de tweede ronde. Stosur bereikte eerder vandaag al de laatste 64 na winst op de Spaanse Carla Suarez Navarro. De nummer vijf van de plaatsingslijst is absoluut geen liefhebster van het gras. Stosur speelt dit jaar voor de tiende keer op Wimbledon en ze won, met de wedstrijd van vandaag meegeteld, pas zes wedstrijden. 

Venus Williams eruit
Voor Venus Williams viel het doek in de openingsronde. De vijfvoudig oud-kampioene verloor kansloos van de Russische Elena Vesnina: 1-6 en 3-6. Williams kampte maanden met lichamelijke problemen en speelde daardoor nog niet veel wedstrijden dit jaar.