Hart: "Dacht dat niemand me zou verslaan"

Olga Kroeders

Alhoewel Joe Hart, doelman van Engeland, het gevoel had dat hij in de strafschoppenserie onverslaanbaar was, werd hij toch geconfronteerd met de harde werkelijkheid.

"Ik trad dit duel met vertrouwen tegemoete. Ik moest mezelf waarmaken tijdens de strafschoppen, maar ik wist geen reddingen te verrichten. De Italianen waren superieur wat kansen betreft, maar wij waren erg standvastig en hebben alles gegeven toen we moesten verdedigen", aldus Hart na afloop van de door Engeland verloren kwartfinale.

"Tijdens de training bij Manchester City voel ik me altijd verzekerd als ik tijdens het nemen van strafschoppen tegenover Mario Balotelli sta. Vandaag nam hij echter een goede strafschop. Uiteraard verwachtte ik dat ik er een paar zou pakken, ik dacht dat niemand me zou verslaan", zo vervolgde de doelman.

"De fantastische manier waarop we ons voor dit toernooi hebben gekwalificeerd, telt niet meer. Uiteindelijk hebben we verloren, maar niemand heeft het land laten zakken en we hebben ons goed aangepast op de wensen van de bondscoach", zo besluit Hart.