Barbra Streisand hoopvol over Skinny and Cat

Sanne (Syth86)

Zangeres en actrice Barbra Streisand hoopt de regie te doen van Skinny and Cat. Na zestien jaar zal ze dan weer een film regisseren maar eerst moet ze de financiën rond zien te krijgen.

Streisand’s woordvoerder bevestigde afgelopen donderdag dat de Funny Girl actrice interesse heeft in het liefdesverhaal over schrijver Erskine Caldwell en zijn vrouw, de Amerikaanse fotojournaliste Margaret Bourke-White.

Het zal Streisand’s eerste regieproject zijn sinds The Mirror Has Two Faces in 1996 en naar verluidt zijn Oscarwinnaars Colin Firth en Cate Blanchett aangetrokken voor het spelen van de hoofdrollen. Maar omdat er dus nog financiële vraagstukken zijn is er tot dusver geen groen licht gegeven.

De zeventigjarige Streisand die haar regiedebuut maakte in 1983 met Yentl, vertelde de Los Angeles Times vorige week dat het moeilijk is om het filmbudget van 20 miljoen dollar bij elkaar te krijgen. Het scenario van de film is geschreven door Linda Yellen.

De actrice werkt ook aan een filmversie van de musical Gypsy waarin ze tevens te zien zal zijn. Universal Pictures maakte in maart al bekend dat Julian Fellowes, bedenker van Downtown Abbey, hiervoor het scenario schrijft.

Wanneer het filmen begint voor beide projecten is nog onbekend.