Ook Maldonado bestraft in Valencia

Peterselieman

Na Jean-Eric Vergne en Kamui Kobayashi heeft ook Pastor Maldonado na afloop van de Grand Prix van Europa in Valencia straf opgelegd gekregen. De Williams-coureur tikte in de slotronde van de race Lewis Hamilton van de baan en kreeg hiervoor een tijdstraf achteraf opgelegd. De tiende plaats moest hij hierdoor laten aan teamgenoot Bruno Senna.

Hamilton reed in de slotronden van de race in de straten van Valencia met versleten banden rond. Hij had Kimi Räikkönen al moeten laten passeren en probeerde in de slotronde de laatste podiumplaats te verdedigen. Maldonado probeerde met DRS de Brit in te halen en leek hierin te slagen, maar Hamilton hield zijn lijn in de bocht naar rechts. Maldonado kwam buiten de baan terecht en probeerde voor de volgende bocht op de baan terug te komen.

Dit lukte, maar omdat dit via de kerbstones gebeurde gleed de Williams van Maldonado iets weg en raakte de McLaren van Hamilton die door de lucht schoot en in de bandenstapels belandde. Maldonado kon met een kapotte voorvleugel verder, maar meer dan een tiende stek zat er niet voor hem in.

Na afloop kwam het stoom bijna uit de oren van de Venezolaan. "Ik weet niet waarom hij zo reed. Hij worstelde enorm met zijn banden. Hij had geen tempo meer, terwijl ik juist nog goed onderweg was. Hij had een erg agressieve actie tegenover mij."

Het relaas van Maldonado mocht niet baten, want de stewards besloten hem een tijdstraf achteraf op te leggen. Er werden twintig seconden bij zijn eindtijd opgeteld, waardoor de Venezolaan als twaalfde in de klasseringen terechtkwam. Senna kreeg hierdoor het laatste punt.