Tweede Nederlandse titel voor Terpstra

TheArt

Niki Terpstra heeft de Nederlandse titel gepakt in Kerkrade. De renner van Omega Pharma-Quick Step was op het zware parcours verreweg de sterkste. Terpstra hield na een solo van dik vijftig kilometer Lars Boom en Bert-Jan Lindeman ruim achter zich.

In de openingsfase, waarin de renners voor het eerst in de koers getrakteerd werden op een regenbui, kwamen vier renners weg uit het peloton. Johnny Hoogerland, Stef Clement, Albert Timmer en Sven van Luijk pakten maximaal iets meer dan twee minuten voorsprong.

Het regende ook opgaves door de loodzware omstandigheden. Elke ronde gaven wel een paar renners er de brui aan. De vier vroege vluchters werden teruggepakt en er ontstond onder invloed van Wilco Kelderman, Ronan van Zandbeek en Lindeman een nieuwe kopgroep.

Uit die kopgroep sprongen Terpstra en Lindeman tientallen kilometers voor de streep weg. Terpstra liet zijn medevluchter al snel achter en begon aan een indrukwekkend solo. Achter Terpstra zocht een groep met Robert Gesink, Bauke Mollema, Boom, Kelderman, Lindeman, Michel Kreder, Koen de Kort en Sebastian Langeveld nog naar de aansluiting, maar Terpstra was onstuitbaar.

Nadat uit de achtervolgende groep ook nog eens een paar renners moesten lossen, was de strijd helemaal gestreden. Boom en Lindeman gingen samen nog uitmaken wie de tweede plaats zou pakken, maar Terpstra was intussen al lang en breed over de streep.